Helgens matcher gjorde att Allsvenskan gick från avgjord till högst oviss

2019-09-02 16:03

Inför den 22:a omgången av Allsvenskan så spelades många stora nyckelmatcher inför forsättningen av årets allsvenska och resultaten innebär en fortsatt riktigt nagelbitare.

Omgångens största match var seriefinalen mellan AIK och Djurgårdens IF, som slutade med en 1-0 seger för hemmalaget. Matchen inleddes med ett par stycken farliga målchanser av AIK och framförallt Henok Goitom.  Så när han även låg bakom anfallet som föranledde straffen kändes det inte ologiskt. I matchen fortsättning tog sedan Djurgården över tackpinnen helt och hållet och i paus var bollinnehavet smått galna 74% procent i Djurgårdens favör, men man lyckades inte få ut i stort sett en enda farlighet under halvleken. AIK stog återigen som Derbyvinnare med 1-0 i en match som kanske inte gick till historien spelmässigt, men dock publikmässigt med 45 367 åskådare på plats, den största publiken någonsin mellan tvillingklubbarna.

Lite i skymundan av tvillingderbyt mellan AIK-DIF spelades tre andra riktiga nyckelmatcher där BK Häcken hackade på toppstiden på allvar genom att planenligt vinna mot Falkenberg med 4-1. Malmö FF revanscherade sig mot förlusten senast mot Djurgården och genom att köra över Kalmar FF med sin 5-0 seger borta på Guldfågeln arena.

På parken i Norrköping missade HIF chansen att hacka i den absoluta toppen genom att förlora med 2-0 mot IFK Norrköping som nu istället är med där uppe igen. Så med 8 omgångar kvar har vi nu 7 lag inom 7 poäng, och 4 poäng som skiljer topp 4 lagen åt. 

Topp sju ser ut så här just nu: 

Djurgården       47 p

AIK                    46 p

Malmö FF          44 p

BK Häcken        43 p

Hammarby        41 p

Göteborg          41 p

Norrköping       40 p

För att se hela tabellen gå in på Allsvenskan.

Att det här blir en nagelbitare ända in på mållinjen är inget att snacka om, och följer man svensk fotboll så kommer man inte för allt i världen vilja missa upplösningen på årets Allsvenskan. Även om det så innebär snabblån och nudlar för att kunna lagen på plats under de sista 8 omgångarna.

Följ oss på sociala medier